Ανακούφιση στο Βερολίνο για τις γαλλικές μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ανακούφιση στο Βερολίνο για τις γαλλικές μεταρρυθμίσεις

Η Γερμανία δέχθηκε σήμερα με ανακούφιση τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ανακοίνωσε η Γαλλία.

Η Γερμανία, η οποία έχει αντισταθεί καλύτερα στην οικονομική κρίση από την πλειονότητα των γειτόνων της, δεν αντέδρασε επισήμως στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό. Ωστόσο έστειλε ένα σαφές μήνυμα: οι μεταρρυθμίσεις αυτές βαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση.

«Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων μας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Όλα τα μέτρα, τα οποία βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο για την εξασφάλιση του μέλλοντος του ευρώ».

Για να ξαναδώσει πνοή στην βιομηχανία της που υφίσταται απώλειες, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες μέτρα, κυρίως μια ελάφρυνση της φορολογίας συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις, με χρηματοδότηση από τις δημοσιονομικές περικοπές και μια ελαφρά αύξηση του ΦΠΑ.

Εξάλλου μια ακόμα γερμανική πηγή δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Βερολίνο υποδέχθηκε θετικά τα μέτρα αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ