Συνάντηση Σεργκεί Λάβροφ και Λαχντάρ Μπραχίμι για τη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συνάντηση Σεργκεί Λάβροφ και Λαχντάρ Μπραχίμι για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, η οποία παραμένει ισχυρός σύμμαχος της Συρίας,συναντήθηκε με τον απεσταλμένο της διεθνούς κοινότητας Λάχνταρ Μπραχίμι και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Νάμπιλ αλ-Άραμπι.
Όπως ανακοίνωσε, όμως, ο αλ-Άραμπι «δεν υπήρξε καμία συμφωνία για τίποτε». «Κάθε μέρος ανέφερε τη σημασία τού να προχωρήσουμε. Υπάρχουν διάφορες ιδέες, αλλά τίποτα συγκεκριμένο», πρόσθεσε ο γραμματέας.

Από την πλευρά του, ο Λαβρόφ επέμεινε στην ανάγκη να «πεισθούν τα μέρη στη Συρία να σταματήσουν το πυρ και να παρακαθίσουν σε διαπραγματεύσεις όπως προβλέπει η συμφωνία της Γενεύης».

Η συμφωνία αυτή για τις αρχές μιας μετάβασης στη Συρία εγκρίθηκε στις 30 Ιουνίου στη Γενεύη από την Ομάδα Δράσης για τη Συρία. Δεν περιλαμβάνει καμία έκκληση στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να παραιτηθεί, ενώ η Δύση και ορισμένες αραβικές χώρες, καθώς και η συριακή αντιπολίτευση, απαιτούν την αποχώρησή του.

Πηγή: NewPost

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεργκεί Λάβροφ Λαχντάρ Μπραχίμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ