Αυστραλία: Άνοιγμα προς την Ασία η επόμενη μεγάλη πρόκληση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Άνοιγμα προς την Ασία η επόμενη μεγάλη πρόκληση

Η Αυστραλή πρωθυπουργός παρουσίασε μια δέσμη εισηγήσεων για τη σχέση της χώρας με τις γειτονικές της χώρες, λέγοντας ότι «αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία μας».

«Ότι και αν φέρει αυτός ο αιώνας ένα είναι βέβαιο. Πως η Ασία θα είναι η ηγετική δύναμη του πλανήτη. Αυτό δεν μπορεί να ανακοπεί», ανέφερε. Πλαισιωμένη από υπουργούς της και από τον πρώην πρωθυπουργό, Μπομπ Χόουκ, η κ. Γκίλαρντ προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για το πως οι χαμηλοί μισθοί στην Ασία απειλούν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων Αυστραλών.

«Ο πλούτος τόσο μεμονωμένα των πολιτών όσο και του αυστραλιανού έθνους γενικότερα θα αυξηθεί την επόμενη δεκαετία με τη σύσφιγξη των σχέσεων μας με την Ασία», υποστήριξε η κα Γκίλαρντ.

Η «Λευκή Βίβλος» που παρουσίασε η πρωθυπουργός περιέχει 25 εισηγήσεις με στόχους που πρέπει να πετύχει η Αυστραλία έως το 2025. Ένας απ' αυτούς είναι η υποχρεωτική εκμάθηση μιας ασιατικής γλώσσας για όλους τους Αυστραλούς μαθητές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ