Αφγανιστάν-Επίθεση αυτοκτονίας: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν-Επίθεση αυτοκτονίας: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κατά τη λήξη της προσευχής, σε τζαμί της Μαϊμάνα, πρωτεύουσας της επαρχίας Φαϊράμπ στο βόρειο Αφγανιστάν, κατά την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Αΐντ αλ-'Αντχα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πολλοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και άλλοι επίσημοι βρίσκονταν στο τζαμί για την προσευχή, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Φαριάμπ, Αμπντούλ Χαλίκ Ακσάι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Λαλ Μοχάμεντ Αχμαντζάι, δεν είναι γνωστό εάν στόχος της επίθεσης ήταν ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Φαριάμπ, ο οποίος δεν είναι μεταξύ των θυμάτων.

"Τη στιγμή που ο αρχηγός της αστυνομίας επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά. Φαίνεται ότι στόχος ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας", τόνισε ο Αχμαντζάι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ