Σλοβενία: Ανησυχία Όλι Ρεν για την ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Ανησυχία Όλι Ρεν για την ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα

Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το γεγονός ότι, όπως είπε, η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στη Σλοβενία δεν αντικατοπτρίζει επαρκώς τη σοβαρότητα της κατάστασης, διατυπώνει ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Επίτροπος Όλι Ρεν, σε απαντητική του επιστολή προς την Αυστριακή ευρωβουλευτή Ανγκέλικα Βέρτμαν.

Η απάντηση του κ. Ρεν αναφέρεται στην αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού στη Σλοβενία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση του Μαΐου, όπου σημειώνεται πως η χώρα έχει κάνει πολύ λίγα σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας και πως το πρόγραμμα, την τρέχουσα χρονιά, δεν είναι αρκετά λεπτομερές.

Η Επιτροπή είχε, επίσης, επισημάνει ότι τα δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο 2013-2015 δεν ήταν αρκετά σαφή, με αποτέλεσμα η χώρα να διατρέχει τον κίνδυνο της αποτυχίας υλοποίησης του στόχου μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Από το σύνολο των επτά συστάσεων προς τη Σλοβενία, την άνοιξη, μόλις η μία ήταν καινούργια.

Στην απαντητική επιστολή του, ο κ. Ρεν αναφέρεται, επίσης, στην εαρινή πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του ελλείμματος γενικής διακυβέρνησης στη Σλοβενία στο 4,3% φέτος και περαιτέρω μείωση (στο 3,8%) για την επόμενη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική σταθερότητα της Σλοβενίας, ο κ. Ρεν, στην επιστολή του, υπενθυμίζει ότι στην εαρινή έκθεση της Επιτροπής σημειώνεται ότι η χώρα αυτή είναι μία από τα επτά κράτη μέλη της Ένωσης που θα δει τα δημόσια έξοδά της να αυξάνουν ραγδαία εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ