Γαλλία-Γερμανία-ΕΕ: Οι Ερό και Μέρκελ θα συναντηθούν στις 15 Νοεμβρίου στο Βερολίνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία-Γερμανία-ΕΕ: Οι Ερό και Μέρκελ θα συναντηθούν στις 15 Νοεμβρίου στο Βερολίνο

Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε σήμερα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό France Inter, ότι θα μεταβεί στις 15 Νοεμβρίου στο Βερολίνο για να συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Θα είμαι στη Γερμανία στις 15 Νοεμβρίου, θα συναντήσω την κα Μέρκελ και θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω γι' αυτό μαζί της", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές που επιθυμεί το Παρίσι για την ΕΕ, επέμεινε στη σημασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

"Συχνά συγχέουμε τις πολύ μακροπρόθεσμες γερμανικές προτάσεις (...) με το βραχυπρόθεσμο", δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "το βραχυπρόθεσμο είναι να επιτραπεί η ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Ευρώπη, αυτό περνάει από τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ευρώ, περνάει από την εγκαθίδρυση της τραπεζικής ένωσης και την εποπτεία των τραπεζών, περνάει από την θέσπιση της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

"Αυτό είναι το στάδιο του επείγοντος. Αν το κάνουμε αυτό, δημιουργούμε εμπιστοσύνη, κάνουμε την ανάπτυξη να ξεκινήσει και πάλι και μπορούμε να προχωρήσουμε προς το επόμενο στάδιο", πρόσθεσε ο Ερό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ