Συρία: Απάτη χαρακτήρισε η αντιπολίτευση την απόφαση του 'Ασαντ να χορηγήσει γενική αμνηστία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Απάτη χαρακτήρισε η αντιπολίτευση την απόφαση του 'Ασαντ να χορηγήσει γενική αμνηστία

Η συριακή αντιπολίτευση απέρριψε την απόφαση του προέδρου 'Ασαντ να χορηγήσει γενική αμνηστία, χαρακτηρίζοντάς την απάτη.

Η αμνηστία αφορά όλα τα εγκλήματα που διεπράχθησαν πριν από τις 23 Οκτωβρίου του 2012 με εξαίρεση εγκλήματα που έχουν διαπράξει "τρομοκράτες".

"Αυτή δεν είναι πραγματική αμνηστία. Ο 'Ασαντ αποφυλακίζει 100 και φυλακίζει 500", δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διεθνής απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι βρίσκεται στη Συρία σε μια προσπάθεια να επιτύχει προσωρινή εκεχειρία μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι η Δαμασκός είναι υπέρ της πρότασης για εκεχειρία, αλλά δε θα καταθέσει τα όπλα παρά μόνον εάν η Δύση και οι σύμμαχοί της στον Κόλπο σταματήσουν να υποστηρίζουν τους αντάρτες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ