Κόσοβο: Η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαγχιάγκα στήριξε πλήρως τον Χ. Θάτσι για τις συνομιλίες με τον Ί. Ντάτσιτς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κόσοβο: Η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαγχιάγκα στήριξε πλήρως τον Χ. Θάτσι για τις συνομιλίες με τον Ί. Ντάτσιτς

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι ενημέρωσε την πρόεδρο, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς την περασμένη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, και έλαβε την πλήρη στήριξή της.

Η κ. Γιαχγιάγκα στήριξε πλήρως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του Κοσόβου στη διαδικασία του διαλόγου και στην επίτευξη «θεσμικής και εθνικής ομοφωνίας εκτιμώντας ότι ο διάλογος δεν είναι μόνον ο καλύτερος τρόπος, αλλά η μοναδική επιλογή για την εξομάλυνση των σχέσεων Κοσόβου - Σερβίας» τονίζεται σε ανακοίνωση της προεδρίας του Κοσόβου.

Για τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες ενημερώθηκαν και η κυβέρνηση του Κοσόβου, καθώς και ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσόβου, Ίσα Μουσταφά και ο αντιπρόεδρος της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου, Μπλιερίμ Σάλια.

«Κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας με στόχο τη δημιουργία διακρατικών σχέσεων, σταθερότητας στην περιοχή και ευρωπαϊκής προοπτικής» σημειώνεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης της κυβέρνησης του Κοσόβου.

Στη συνεδρίαση του προεδρείου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου από το ανώτατο όργανο του κόμματος εκφράστηκε ομόφωνη στήριξη στη συνάντηση των κ.κ. Θάτσι και Ντάτσιτς με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ.

Κατά των συνομιλιών εκπροσώπων του Κοσόβου και της Σερβίας τάχθηκε το αντιπολιτευόμενο κίνημα «Αυτοδιάθεση» που διοργάνωσε χθες στο κέντρο της Πρίστινας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ