Νέα αυτοπυρπόληση Θιβετιανού μοναχού στην Κίνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νέα αυτοπυρπόληση Θιβετιανού μοναχού στην Κίνα

Ένας Θιβετανός αυτοπυρπολήθηκε σήμερα στη βουδιστική μονή Λαμπράνγκ, δύο ημέρες αφού ένας άλλος Θιβετανός είχε αυτοπυρποληθεί κοντά στην ίδια μονή, η οποία βρίσκεται στη βορειοδυτική Κίνα και είναι γνωστή για την αντίστασή της στην κυριαρχία του Πεκίνου, ανακοίνωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο Θιβετανός, ο οποίος ονομαζόταν Ντοντούπ, έγινε παρανάλωμα του πυρός σήμερα στις 09:30 (τοπική ώρα, 04:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των Θιβετανών "Ελεύθερο Θιβέτ".

Η αυτοκτονία αυτή επιβεβαιώθηκε από την ένωση Διεθνής Εκστρατεία για το Θιβέτ (ICT).

Το Λαμπράνγκ είναι ένα από τα διασημότερα θιβετανικά μοναστήρια. Βρίσκεται στην επαρχία Γκανσού, στις πύλες της αυτόνομης κινεζικής περιφέρειας του Θιβέτ. Στην Γκανσού ζουν πολλοί Θιβετανοί, οι οποίοι κατηγορούν τις αρχές ότι καταπνίγουν την κουλτούρα και τη θρησκεία τους.

Ένας άλλος Θιβετανός είχε αυτοπυρποληθεί το Σάββατο στην Γκανσού, σύμφωνα με τις οργανώσεις Ελεύθερο Θιβέτ και Διεθνής Εκστρατεία για το Θιβέτ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ