Οι ΗΠΑ θα καλέσουν τη Βιρμανία (Μιανμάρ) σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι ΗΠΑ θα καλέσουν τη Βιρμανία (Μιανμάρ) σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

Οι ΗΠΑ θα προσκαλέσουν τη Βιρμανία (Μιανμάρ) στις μεγαλύτερες στον κόσμο πολυεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις, γεγονός που αποτελεί μια ισχυρή συμβολική χειρονομία προς τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυτής, των οποίων οι επιδόσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κακές, και ένα ορόσημο στην προσέγγισή της με τη Δύση.

Η Βιρμανία θα είναι παρατηρητής στα γυμνάσια Cobra Gold, στα οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από 10.000 αμερικανοί και ταϊλανδοί στρατιωτικοί και συμμετέχοντες από άλλες ασιατικές χώρες για κοινές ετήσιες ασκήσεις, δήλωσαν προς το πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχοι από χώρες που συμμετέχουν στις ασκήσεις.

Η πρόσκληση εντάσσεται στην προσπάθεια προσέγγισης των ενόπλων δυνάμεων της Βιρμανίας υπό την ομπρέλα του ανθρωπιστικού διαλόγου, δήλωσαν οι πηγές. Αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές ανταμοιβές της νέας ημι-πολιτικής κυβέρνησης της Βιρμανίας έπειτα από 49 χρόνια άμεσης εξουσίας των στρατιωτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ