Τη βοήθεια του Ιράν για την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία ζήτησε ο Μπραχίμι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τη βοήθεια του Ιράν για την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία ζήτησε ο Μπραχίμι

Τη βοήθεια των ιρανικών αρχών για την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία στη διάρκεια της ισλαμικής γιορτής του 'Ειντ αλ-'Αντχα αργότερα αυτόν τον μήνα, ζήτησε ο διεθνής μεσολαβητής στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο Μπραχίμι διατύπωσε το αίτημα αυτό στη διάρκεια των συνομιλιών του με ιρανούς ηγέτες στην Τεχεράνη, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες του 'Ασαντ να καταπνίξει τη 19μηνη εξέγερση.

"Ο Μπραχίμι απηύθυνε έκκληση στις ιρανικές αρχές να βοηθήσουν στην επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία στη διάρκεια της θρησκευτικής μουσουλμανικής γιορτής 'Ειντ αλ-'Αντχα", δήλωσε ο εκπρόσωπός του αναφερόμενος στην ισλαμική γιορτή που αρχίζει γύρω στις 25 Οκτωβρίου και διαρκεί αρκετές ημέρες.

Ο Μπραχίμι υπογράμμισε ακόμα ότι η κρίση στη Συρία "κλιμακώνεται καθημερινά και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η αιματοχυσία".

"Μια εκεχειρία θα βοηθούσε στη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δρομολόγηση μιας πολιτικής διαδιακασίας", φέρεται ότι δήλωσε ο Μπραχίμι.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), οι σύροι πρόσφυγες στους καταυλισμούς της Τουρκίας ξεπέρασαν τους 100.000.

Συνολικά 100.363 είναι οι επισήμως καταγεγραμμένοι σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε περισσότερους από 12 καταυλισμούς κατά μήκος των συνόρων.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία που δεν έχουν καταγραφεί από τις αρχές καθώς φιλοξενούνται σε συγγενείς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ