Στο Ιράκ μεταβαίνει αύριο ο διεθνής απεσταλμένος στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στο Ιράκ μεταβαίνει αύριο ο διεθνής απεσταλμένος στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι

Την Δευτέρα θα επισκεφθεί το Ιράκ ο διεθνής απεσταλμένος στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Ο διεθνής απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ αναμένεται αργότερα σήμερα να μεταβεί στην Τεχεράνη για συνομιλίες με ιρανούς αξιωματούχους, μετέδωσαν τα ιρανικά μμε.

Ο Μπραχίμι, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του διεθνούς μεσολαβητή μετά την παραίτηση του πρώην γγ του ΟΗΕ, Κόφι Άναν, εξαιτίας της έλλειψης διπλωματικής προόδου, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Το σιιτικό Ιράν είναι ο κυριότερος σύμμαχος του Άσαντ στην περιοχή. Ο ίδιος ο σύρος πρόεδρος είναι αλαουίτης--οι αλαουίτες αυτοχαρακτηρίζονται ως σιίτες και αποτελούν τη μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα στο εσωτερικό της Συρίας.

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο Μπραχίμι θα επισκεφθεί σύντομα τη Συρία και θα προσπαθήσει να πείσει τον Άσαντ να προχωρήσει στην άμεση κατάπαυση του πυρός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ