Μαυροβούνιο: 'Ανοιξαν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαυροβούνιο: 'Ανοιξαν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Πρόωρες βουλευτικές διεξάγονται σήμερα στο Μαυροβούνιο τις οποίες κήρυξε ο κυβερνών κεντροαριστερός συνασπισμός, ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει μια νέα τετραετή θητεία για να διεξαγάγει τις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο.

Πάνω από 514.000 ψηφοφόροι καλούνται να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτές, τις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να κερδίσει με ποσοστό 47% ο υπό το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών του βετεράνου της πολιτικής σκηνής του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, κυβερνητικός συνασπισμός έναντι του Δημοκρατικού Μετώπου, του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Η ΕΕ συμφώνησε τον Ιούνιο ν΄αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη μικρή αυτή βαλκανική χώρα, ωστόσο προειδοποίησε αυτόν τον μήνα ότι το Μαυροβούνιο πρέπει να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει το κράτος δικαίου και να πατάξει τη διαφθορά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ