Κροατία: Ο Γιόσιπ Λέκο εξελέγη πρόεδρος της Κροατικής Βουλής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Ο Γιόσιπ Λέκο εξελέγη πρόεδρος της Κροατικής Βουλής

Ο Γιόσιπ Λέκο, στέλεχος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), εξελέγη σήμερα ομόφωνα πρόεδρος της Κροατικής Βουλής, αξίωμα στο οποίο διαδέχεται τον πρόσφατα αποθανόντα, Μπόρις Σπρεμ. Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Κροατικής Βουλής και εκτελών χρέη προέδρου, Γιόσιπ Λέκο εξελέγη πρόεδρος του σώματος με τις ψήφους των 123 βουλευτών που παρέστησαν στην ψηφοφορία.

Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη επίσης ομόφωνα μετά από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού συνασπισμού, του Ανεξάρτητου Δημοκρατικού Σερβικού Κόμματος (SDSS) και της κοινοβουλευτικής ομάδας των εθνικών μειονοτήτων η βουλευτής του SDP, Ντράγιτσα Ζγκρέμπετς.

Στην εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και υπουργοί.

Ο Γιόσιπ Λέκο γεννήθηκε το 1948 στο χωριό Πλάβνα του δήμου Μπατς, στη Βοϊβοντίνα της Σερβίας και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ.

Είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και έχει προεδρεύσει στην Επιτροπή για θέματα δικαιοσύνης, στη Νομοθετική Επιτροπή και στην Επιτροπή ζητημάτων σύγκρουσης συμφερόντων της Κροατικής Βουλής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ