Αυστραλία: Δωδέκατη στον κόσμο η οικονομία της χώρας, εκτιμά η κυβέρνηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Δωδέκατη στον κόσμο η οικονομία της χώρας, εκτιμά η κυβέρνηση

H αυστραλιανή οικονομία ξεπέρασε την ισπανική και είναι τώρα δωδέκατη στον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση της αυστραλιανής κυβέρνησης που βασίστηκε σε στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών, Γουέιν Σουάν, χαρακτήρισε το επίτευγμα αυτό «εντυπωσιακό» αν ληφθεί υπόψη και ο πληθυσμός της χώρας.

Όπως είπε ο κ. Σουάν, από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το Εργατικό κόμμα (με Θησαυροφύλακα τον ίδιο) η αυστραλιανή οικονομία από την 15η θέση έφθασε στην 12η θέση, ξεπερνώντας τις οικονομίες της Νότιας Κορέας, του Μεξικό και της Ισπανίας. Πάντως, παρά την βελτίωση της θέσης της αυστραλιανής οικονομίας οι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση της ανεργίας.

Στο μεταξύ, ο κ. Σουάν υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2012, στο 3,3% από 3,5% προηγουμένως και για το 2013 στο 3,6% από 3,9%, ο επόμενος προϋπολογισμός που θα καταθέσει η κυβέρνησή του θα είναι «πλεονασματικός».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ