Ρέθυμνο: Εβδομάδα οδικής συμπεριφοράς ξεκινάει από σήμερα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ρέθυμνο: Εβδομάδα οδικής συμπεριφοράς ξεκινάει από σήμερα

Εβδομάδα με επίκεντρο τον πολίτη, τους νέους για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς, ξεκινάει από σήμερα στο Ρέθυμνο.

Με την προτροπή του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου, όλοι οι κάτοικοι του νομού καλούνται μέσα στην εβδομάδα (έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου) να μάθουν, να γνωρίσουν, να ασχοληθούν για το πώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων, εντός και εκτός του αστικού ιστού. Ημερίδες, σεμινάρια, προβολές και συζητήσεις, έκθεση φωτογραφικού υλικού, για την οδική ευθύνη και συμπεριφορά όλων, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε μία προσπάθεια η οδική συμπεριφορά και αγωγή να γίνει τρόπος ζωής και να πάψει όσο το δυνατόν γίνεται, να είναι ένα μόνιμο άγχος για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Το σύνθημα είναι: «Σεβόμαστε κάθε χρήστη της οδού...» και μπορεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να μειώθηκαν τα τροχαία στην Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, όμως τα λάθη -πολλές φορές και τραγικά- από πλευράς των οδηγών τροχοφόρων οχημάτων παραμένουν στο προσκήνιο της οδικής συμπεριφοράς. Όπως προκύπτει από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, «λάθη» όπως, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση των ορίων ταχύτητας, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση της προτεραιότητας, είναι τα κυριότερα, τα οποία οδηγούν σε δυστυχήματα ή ατυχήματα.

Η πρωτοβουλία της τροχαίας Ρεθύμνου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απευθύνεται και στα σχολεία του νομού, ώστε οι μαθητές να λάβουν το μήνυμα πως «η προσοχή και η ευθύνη είναι... ζωή για όλους όσους βρίσκονται κινούμενοι στους δρόμους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εβδομάδα Ρέθυμνο οδική συμπεριφορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ