Λόγια σεβασμού για την Ελλάδα της κρίσης και εκτίμησης ως εμπορικού εταίρου, από τον πρέσβη της Κορέας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Λόγια σεβασμού για την Ελλάδα της κρίσης και εκτίμησης ως εμπορικού εταίρου, από τον πρέσβη της Κορέας

Θαυμάζω τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης να βγουν από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο πρέσβης της Νότιας Κορέας Σιν Γκιλ-σου, του οποίου η χώρα είναι από τις 20 οικονομικά ισχυρότερες στον κόσμο (G20) και σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας.

Κατά τον εορτασμό της εθνικής γιορτής της χώρας του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου μεγάλος αριθμός των προσκεκλημένων αποτελείτο από τους βετεράνους του πολέμου της Κορέας, ο κ. Σιν Γκιλ-σου απέτισε πρωτίστως φόρο τιμής στους 'Ελληνες που αγωνίστηκαν τότε και οι οποίοι έγιναν η γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών και ο πυρήνας για την άνθιση των διμερών σχέσεων.

Αναφερόμενος στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, ξεχώρισε ως σημαντική τη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κορέα, ενώ είπε ότι όλο και περισσότεροι Κορεάτες προτιμούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και ιδιαιτέρως τα νησιά, με κορυφαία τη Σαντορίνη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ