Κλιμάκια του υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψαν τα προβλήματα σε τελωνεία της Μακεδονίας και της Θράκης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Κλιμάκια του υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψαν τα προβλήματα σε τελωνεία της Μακεδονίας και της Θράκης

Περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα διήνυσαν σε τρεις ημέρες, κατά τις επισκέψεις τους σε έξι συνοριακούς σταθμούς της Μακεδονίας και της Θράκης, τα μέλη του κλιμακίου του υπουργείου Εσωτερικών, που ξεκίνησαν «αυτοψίες» στα κατά τόπους τελωνεία, με εντολή του αρμόδιου υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Κατά τις επισκέψεις τους στους συνοριακούς σταθμούς Κήπων (3/10), Καστανιών (4/10) και Προμαχώνα, Ευζώνων, Ειδομένης και Δοϊράνης (5/10), τα στελέχη του κλιμακίου είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και τις ελλείψεις των τελωνείων σε επίπεδο υποδομών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Όπως υπογραμμίστηκε και σε σημερινή σύσκεψη για τον απολογισμό των επισκέψεων, στόχος των επί τόπου «αυτοψιών» ήταν να δρομολογηθεί πιο στοχευμένη στρατηγική για τη σταδιακή επίλυση των προβλημάτων, ξεκινώντας με άμεσες λύσεις για τα πιο «εύκολα» και προχωρώντας σταδιακά σε ριζικές παρεμβάσεις για τα πιο απαιτητικά, ώστε τα προβλήματα των συνοριακών σταθμών να αντιμετωπιστούν οριστικά (προς όφελος και των εσόδων του ελληνικού δημοσίου, που σήμερα έχει απώλειες πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την αδυναμία σύλληψης του λαθρεμπορίου).

Στο κλιμάκιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε συνεργασία και με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιο Καρούντζο, συμμετείχαν: η γενική διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Εσωτερικών, Βίκυ Γιαβή, ο διευθυντής Διοικητικής Υποστήριξης, Γεώργιος Δέδες και ο προϊστάμενος του Τμήματος Αποκέντρωσης, Νικόλαος Χατζηεργάτης, μαζί με τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και εκπροσώπους διασυνοριακών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων έκλεισε με σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των επισκέψεων και της σύσκεψης αναμένονται τη Δευτέρα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ