Σερβία: Ρωσικές εταιρείες ενδιαφέρονται για τη χαλυβουργία στο Σμεντέρεβο, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Μ. Ντίνκιτς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Ρωσικές εταιρείες ενδιαφέρονται για τη χαλυβουργία στο Σμεντέρεβο, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Μ. Ντίνκιτς

Την πώληση της χαλυβουργίας στο Σμεντέρεβο ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μλάντζαν Ντίνκιτς ανακοινώνοντας, μάλιστα, την έναρξη, μέσα στην εβδομάδα, διεθνούς διαγωνισμού. Ο κ. Ντίνκιτς, μιλώντας στην εφημερίδα Μπλιτς, ισχυρίστηκε ότι ήδη διεξάγονται διαπραγματεύσεις «με μεγάλη ρωσική εταιρία» που εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον.

«Ο διαγωνισμός ανοίγει διότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη ρωσική εταιρεία να κινήσει την παραγωγή στο Σμεντέρεβο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και έχει ήδη συμφωνηθεί το επενδυτικό πλαίσιο, βάσει του οποίου, θα κατασκευαστούν και νέες παραγωγικές μονάδες» ανέφερε ο κ. Ντίνκιτς.

Ο Σέρβος υπουργός συμπλήρωσε ότι το κράτος θα διατηρήσει το 25% των μετοχών της χαλυβουργίας στο Σμεντέρεβο.

Σερβικές κυβερνητικές πηγές, πριν από μερικές εβδομάδες, διέδιδαν ότι τρεις εταιρείες ενδιαφέρονται για τη χαλυβουργία στο Σμεντέρεβο: η UGMK (Επιχείρηση Ορυκτών μετάλλων των Ουραλίων), η United Pilsen και η ουκρανική DoneckStalj.

Προτεραιότητα δίδονταν στη ρωσική UGMK, η οποία το 2010 είχε έσοδα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά κέρδη 742 εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η σερβική κυβέρνηση αναζητά αγοραστή που να είχε το 2011 κύκλο εργασιών, τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι η UGMK, σήμερα, διέψευσε ότι ενδιαφέρεται για το Σμεντέρεβο. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτή η σερβική χαλυβουργία και δεν καταθέσαμε καμία προσφορά» ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο γενικός διευθυντής της UGMK Αντρέι Κοζίτσιν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ