Πακιστάν: Αναβλήθηκε για δυο εβδομάδες η δίκη της νεαρής πακιστανής που κατηγορείται για βεβήλωση του Κορανίου. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Αναβλήθηκε για δυο εβδομάδες η δίκη της νεαρής πακιστανής που κατηγορείται για βεβήλωση του Κορανίου.

Πακιστανικό δικαστήριο ανέβαλε σήμερα για δυο εβδομάδες τη δίκη της 14χρονης πακιστανής χριστιανής Ριμσά Μαζίχ, η οποία κατηγορείται για βεβήλωση του Κορανίου.

Δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ ανέβαλε τη δίκη για τις 17 Οκτωβρίου για να μελετήσει το αίτημα της 14χρονης να αποσυρθούν οι κατηγορίες λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο συνήγορός της Φαζαλούρ Ρεχμάν Νιάζι δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ζήτησε από το δικαστήριο περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Το κορίτσι κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου.

Ωστόσο, αστυνομικοί κατέθεσαν σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι δεν έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία κατά της Ριμσά, την οποία κατηγόρησε για βεβήλωση του Κορανίου ένας από τους μουσουλμάνους γείτονές της, ο τοπικός ιμάμης Χαλίντ Ζαντούν Κισχτί.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιμάμη, ο οποίος κατηγορείται ότι έκαψε σκόπιμα σελίδες του Κορίνου και ότι τις έβαλε στην τσάντα της Ριμσά.

Η μικρή συνελήφθη στις 16 Αυγούστου όταν μια ομάδα εξαγριωμένων μουσουλμάνων περικύκλωσε το σπίτι της σε μια φτωχική γειτονια του Ισλαμαμπάντ, αλλά στις 7 Σεπτεμβρίου αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ