Αυστραλία: «Τιμήσαμε» την υπόσχεσή μας προς τους Έλληνες ομογενείς, λέει το πανεπιστήμιο Λα Τρομπ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: «Τιμήσαμε» την υπόσχεσή μας προς τους Έλληνες ομογενείς, λέει το πανεπιστήμιο Λα Τρομπ

Το πανεπιστήμιο Λα Τρομπ της Μελβούρνης πιστεύει ότι τίμησε την υπόσχεση που έδωσε το 2008 στην ομογένεια για δημιουργία Κέντρου Ελληνικών Μελετών το οποίο θα αντικαθιστούσε το Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Έρευνας (ΕΚΕΜΕ).

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι το 2010 διορίστηκε ο διακεκριμένος καθηγητής Κρις Μακί διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικών Μελετών το οποίο, πλέον, αποτελεί μέρος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου.

«Στόχος είναι να μελετάται η θέση της Ελλάδας στη Μεσόγειο και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται», είπε ο διευθυντής τύπου του πανεπιστημίου, Μαρκς Πιρς.

Ο ίδιος ο καθηγητής Μακί σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τη μη ανανέωση σύμβασης προσωπικού του τμήματος Ελληνικών του πανεπιστημίου είπε ότι καταργήθηκαν 40 θέσεις της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, αλλά «το ελληνικό τμήμα προστατεύτηκε» αν και έγιναν κάποιες αλλαγές.

Ο κ. Πιρς, από την πλευρά, πρόσθεσε πως το Ερευνητικό Κέντρο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των αρχείων Δαρδάλη, στη συμμετοχή του πανεπιστημίου σε σεμινάρια που έγιναν στο κέντρο της Μελβούρνης με θέμα την ελληνική ιστορία και ελληνική φιλοσοφία, αλλά και την προσφορά μαθημάτων ελληνικής ιστορίας, δωρεάν, μέσω του Apple's iTunes.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ