Μεϊμαράκης: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δημοκρατικά το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μεϊμαράκης: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δημοκρατικά το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό»

«Υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο διακυβέρνησης σε όλες τις Δημοκρατίες. Δημιουργούνται οι συνθήκες όπου βρίσκουν έδαφος ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός που πρέπει δημοκρατικά να αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε οι πολίτες να αγνοούν τα φαινόμενα αυτά. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει και το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς έρχονται πλησιέστερα τα Κοινοβούλια».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με τον κ. Μεϊμαράκη συμφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής του Μαρόκου, Καρίν Γκελάμπ, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών μη δημοκρατικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως, όπως είπε, της θρησκείας στην οποία ανήκουν.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ. Στο επίκεντρο της Διάσκεψης ήταν θέματα που αφορούσαν, το μέλλον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, το ρόλο των Εθνικών Κοινοβουλίων αλλά και τις προκλήσεις και ευκαιρίες που άνοιξαν οι αραβικές επαναστάσεις.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ