Αλβανία: Συνάντηση του Στέφαν Φούλε με τον πρόεδρο Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλβανία: Συνάντηση του Στέφαν Φούλε με τον πρόεδρο Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα

Με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, Στέφαν Φούλε συναντήθηκε, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που έχουν σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αλβανίας.

Ο κ. Φούλε αναφέρθηκε στην προοπτική προόδου της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, υπογραμμίζοντας πως αυτή προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, τη βιωσιμότητα του πολιτικού διαλόγου.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που επετεύχθη στον τομέα του κράτους δικαίου και τόνισε ότι η Αλβανία πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την πλήρη υποστήριξη του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Αλβανίας, ο Επίτροπος κάλεσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία για τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη του εθνικού στόχου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ