Σερβία: Στην ομάδα των χωρών υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου κατατάσσει τη Σερβία ο οίκος Dun& Bradstreet - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Στην ομάδα των χωρών υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου κατατάσσει τη Σερβία ο οίκος Dun& Bradstreet

την ομάδα των χωρών υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου κατέταξε τη Σερβία ο οίκος Dun & Bradstreet (D&B),υποβαθμίζοντας, ουσιαστικά, τη βαλκανική αυτή χώρα, την οποία είχε "τοποθετήσει" στο παρελθόν στην ομάδα των χωρών με μέτριο επιχειρηματικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων "Beta" και αναδημοσίευσε το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων "Hina", η συγκεκριμένη «τάση κινδύνου (της Σερβίας) δείχνει ότι το συνολικό προφίλ κινδύνου της χώρας επιδεινώνεται λόγω των δυσμενών πολιτικών, εμπορικών, οικονομικών ή και εξωτερικών εξελίξων» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον οίκο Dun & Bradstreet, η υποβάθμιση αυτή οφείλεται, κυρίως, στους χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και στη διαφαινόμενη αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Η Βουλγαρία, η ΠΓΔΜ, η Ρουμανία, η Αλβανία και η Ουγγαρία αξιολογούνται ως χώρες με μέτριο επιχειρηματικό κίνδυνο από τον οίκο D&B.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ