Αυστραλία: Τα βίαια επεισόδια των Μουσουλμάνων προκάλεσαν φρίκη στον πρωθυπουργό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Τα βίαια επεισόδια των Μουσουλμάνων προκάλεσαν φρίκη στον πρωθυπουργό

Τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν διαδηλωτές το Σάββατο στο Σίδνεϊ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», έδειξαν «το απαράδεκτο πρόσωπο του πολυπολιτισμού» σχολίασε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Οφάρελ.

Ο κ. Οφάρελ είπε ότι στην Αυστραλία οι πολίτες έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διαμαρτύρονται αλλά η ελευθερία έκφρασης συμβαδίζει με την υποχρέωση να γίνεται σεβαστή η νομιμότητα.

«Ούτε η αστυνομία, ούτε οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημερωθεί για την διαδήλωση στο κέντρο του Σίδνεϊ» είπε ο πολιτειακός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην διαμαρτυρία που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί και 17 διαδηλωτές και να συλληφθούν έξι άτομα.

«Οι εικόνες μου προκάλεσαν φρίκη. Είδαμε το απαράδεκτο πρόσωπο του πολυπολιτισμού» είπε ο κ. Οφάρελ.

Την ίδια στιγμή και εκπρόσωποι Μουσουλμανικών οργανώσεων της Αυστραλίας καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων ανθρώπων μπροστά από το αμερικανικό προξενείο στο Σίδνεϊ.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και παπούτσια κατά του κτιρίου, για να διαμαρτυρηθούν για το αντι-ισλαμικό αμερικανικό φιλμ που πυροδότησε ταραχές στη Μέση Ανατολή.

Φωνάζοντας "Κάτω οι ΗΠΑ" και κρατώντας πανώ τα οποία καλούσαν σε "αποκεφαλισμό όλων όσοι προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ", οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και παιδιά, συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ