Ανήσυχοι για τα ρατσιστικά φαινόμενα στην Ελλάδα οι εβραϊκοί φορείς της Γαλλίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ανήσυχοι για τα ρατσιστικά φαινόμενα στην Ελλάδα οι εβραϊκοί φορείς της Γαλλίας

Με αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου των Εβραϊκών Φορέων της Γαλλίας CRIF συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του CRIF δρ. Ρισάρ Πρασκιέ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση ρατσιστικών και αντισημιτικών φαινομένων και ακραίων συμπεριφορών.

Από την πλευρά του, ο κ.Ρουπακιώτης επισήμανε ότι «οι Έλληνες εβραίοι πλήρωσαν μεγάλο φόρο αίματος στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα δικαιώματα της εβραϊκής κοινότητας της χώρας μας, αλλά και τη μνήμη εκείνων που υπήρξαν θύματα του ναζισμού και του Ολοκαυτώματος».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι προωθεί σειρά θεσμικών μέτρων και άλλων ενεργειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ