Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβιασμού, μέσω διαδικτύου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβιασμού, μέσω διαδικτύου

Υπόθεση εκβιασμού, εξύβρισης και απειλών κατά της ζωής 36χρονης μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου και μιας 46χρονης φίλης του.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία της 36χρονης, σύμφωνα με την οποία δεχόταν, από άγνωστα άτομα, απειλές κατά της ζωής της, τηλεφωνικά αλλά και μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων (SMS). Επιπλέον, είχαν παραβιάσει το προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και δημοσιοποίησαν διάφορες πολύ προσωπικές φωτογραφίες της.

Από ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και στοιχείων, προέκυψε ότι ο 25χρονος, ο οποίος είχε ερωτική σχέση μαζί της στο παρελθόν, είχε παραβιάσει τον διαδικτυακό της λογαριασμό στο Facebook και είχε δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της, ενώ ταυτοποιήθηκε η 46χρονη, ως η κάτοχος του λογαριασμού κινητού τηλεφώνου, από τον οποίο είχαν σταλεί γραπτά μηνύματα SMS, με το απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 25χρονου στην Αθήνα, κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μαζί με μία κάρτα SIM, την οποία παρέδωσε η 46χρονη, από το τηλέφωνο της οποίας είχαν γίνει τα απειλητικά τηλεφωνήματα και είχαν σταλεί τα μηνύματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ