ΗΠΑ: Ολο και περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν πως ανήκουν σε χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Ολο και περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν πως ανήκουν σε χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί--κυρίως λευκοί και νέοι--πιστεύουν ότι ανήκουν στις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew για την δημογραφία. Το ένα τρίτο των Αμερικανών πιστεύει ότι ανήκει στην κατώτερη μεσαία τάξη ή σε χαμηλότερη τάξη έναντι του ενός τετάρτου πριν από τέσσερα χρόνια, προκύπτει από την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε 2.508 ενήλικες.

Όχι μόνο αυτή η κοινωνική ομάδα έχει αυξηθεί, αλλά και η σύνθεσή της έχει αλλάξει, επισημαίνεται στη δημοσκόπηση στην οποία δίνεται έμφαση στη σημαντική αύξηση του ποσοστού των νέων κάτω των 30 ετών (39% έναντι 25% πριν από τέσσερα χρόνια), των λευκών (31%-23%) και των ισπανόφωνων (40%-30%).

Το ποσοστό των μαύρων που πιστεύουν ότι ανήκουν σε χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις δεν έχει αλλάξει--33%-- και πλέον λευκοί και μαύροι βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο.

Όσο για τα πολιτικά τους πιστεύω, είναι περισσότεροι οι Δημοκρατικοί που έχουν αυτή την εντύπωση, όμως το ποσοστό των Ρεπουμπλικανών που θεωρούν ότι ανήκουν στις χαμηλότετρες κοινωνικές τάξεις είναι αυτό που αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια: από 13% στο 23%.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους φτωχότερους τονίζει το Ινστιτούτο: το 84% είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται την χρονιά αυτή. Τα αντίστοιχα ποσοστά στη μεσαία και στην ανώτερη τάξη είναι 62% και 41% αντίστοιχα.

Οι λευκοί είναι οι πλέον απαισιόδοξοι για το μέλλον των παιδιών τους. Το 42% θεωρεί ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Το ίδιο πιστεύει το 25% των μαύρων και το 19% των ισπανόφωνων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ