Εργασιακά και μεταναστευτικό τα θέματα της συζήτησης Ρουπακιώτη και Καναδού γερουσιαστή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Εργασιακά και μεταναστευτικό τα θέματα της συζήτησης Ρουπακιώτη και Καναδού γερουσιαστή

Το μεταναστευτικό πρόβλημα και ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών, αλλά και το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στις εργασιακές σχέσεις, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, Νόελ Κίνσελα, στενό συνεργάτη του Καναδού πρωθυπουργού.

Ο υπουργός τόνισε ότι «το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό», σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπισή του απαιτεί συνολικό σχεδιασμό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και κυρίως οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης περιγράφοντας την κατάσταση στο χώρο της εργασίας, ανέφερε ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουν ανατραπεί νόμοι δεκαετιών και δικαιώματα των εργαζομένων. Και πρόσθεσε: «Κάθε μεταρρύθμιση διεύρυνσης και διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια μικρή επανάσταση. Έχει ανατραπεί τόσο το θεσμικό πλαίσιο που μιλάμε για αντεπανάσταση».

Από την πλευρά του, ο Νόελ Κίνσελα,, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Γερουσία, James Cowan, και τον oμογενή βουλευτή Λέο Χουσάκος, ανέδειξε την ανάγκη υπεράσπισης των θρησκευτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως των Ρομά, των μουσουλμάνων κ.λπ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ