Συρία: Ο Λαχντάρ Μπραχίμι θεωρεί "πολύ δύσκολη" την αποστολή του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Ο Λαχντάρ Μπραχίμι θεωρεί "πολύ δύσκολη" την αποστολή του

Ο νέος διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι δήλωσε σήμερα πως έχει "μια πολύ δύσκολη αποστολή" να φέρει σε πέρας, αλλά πως "δεν είχε το δικαίωμα" να την αρνηθεί.

"Συνειδητοποιώ πως είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά πιστεύω πως δεν έχω το δικαίωμα να αρνηθώ να προσφέρω μια βοήθεια στο συριακό λαό", δήλωσε στο Κάιρο στο τέλος μιας συνάντησης με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπι.

Ο Μπραχίμι πρόσθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως σκοπεύει να μεταβεί στη Συρία "μέσα στις επόμενες ημέρες" για να "συναντήσει εκεί αξιωματούχους και ανθρώπους της κοινωνίας των πολιτών, (...) στην πρωτεύουσα και εκτός αυτής".

Ο ίδιος δήλωσε πως "ελπίζει" ότι θα συναντήσει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά πρόσθεσε πως σ' αυτό το στάδιο "δεν γνωρίζει" αν αυτό θα είναι δυνατό.

"Είμαι στην υπηρεσία μόνο του συριακού λαού (...). Πιστεύω πως ο ΟΗΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν έχουν άλλο συμφέρον παρά αυτό του συριακού λαού", συνέχισε αναφερόμενος στους δύο θεσμούς από τους οποίους έχει εντολή μεσολαβητή.

Ο αλ-Αράμπι δήλωσε από την πλευρά του πως η ειρηνευτική αποστολή του Μπραχίμι είναι "σχεδόν αδύνατη", εκφράζοντας πάντως την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του διεθνούς απεσταλμένου για να την φέρει σε πέρας.

Ο νέος μεσολαβητής, ο οποίος ανέλαβε επίσημα καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, έφθασε το βράδυ της Κυριακής στο Κάιρο για να αρχίσει την ευαίσθητη αποστολή του για να βρεθεί μια λύση στην κρίση που ξέσπασε πριν από σχεδόν 18 μήνες.

Ο Μπραχίμι διαδέχθηκε τον Κόφι Άναν, τον πρώην επικεφαλης του ΟΗΕ, ο οποίος είχε παραιτηθεί στις 2 Αυγούστου παραδεχόμενος πως απέτυχαν προσπάθειες πολλών μηνών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία αποστολή Λαχντάρ Μπραχίμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ