Κροατία: Ικανοποίηση για την αξιολόγηση του οίκου Fitch - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Ικανοποίηση για την αξιολόγηση του οίκου Fitch

Ως ένα μικρό, σημαντικό όμως βήμα για την οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς την αξιολόγηση του οίκου Fitch. Ο οίκος διατήρησε στη βαθμίδα ΒΒΒ- την πιστοληπτική ικανότητα της Κροατίας, αλλά αναβάθμισε την προοπτική της (outlook) από «αρνητική» σε «σταθερή».

Ο κ.Μιλάνοβιτς ευχαρίστησε τους πολίτες της Κροατίας για την «υπομονή» που επιδεικνύουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση και πρόσθεσε πως όλη αυτή η πορεία χρειάζεται αρκετό χρόνο.

«Θα ζητήσω από τους πολίτες να επιδείξουν επιπλέον υπομονή, διότι η (οικονομική) κατάσταση παραμένει δύσκολη και δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα» ανέφερε ο κ. Μιλάνοβιτς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα βασικά σημεία της αξιολόγησης του οίκου Fitch, τονίζοντας πως κύρια πρόκληση για την κυβέρνηση παραμένει η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών της Κροατίας Ράντιμιρ Τσάτσιτς ανέφερε πως η κυβέρνηση μπορεί να είναι υπερήφανη γι' αυτή την εξέλιξη. Υπογράμμισε δε πως η ανακοίνωση του οίκου Fitch δίνει θετικά μηνύματα στους επενδυτές για την κροατική οικονομία.

Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Τσάτσιτς σημείωσε πως για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, η Κροατία κατάφερε - με τις προσπάθειες της κυβέρνησης - όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να βελτιώσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ