Συρία: Συνάντηση αλ Ασαντ με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Συνάντηση αλ Ασαντ με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ έφτασε σήμερα στη Δαμασκό έφτασε σήμερα στη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οργανισμού από τη Γενεύη. Ο Μάουρερ είχε 45λεπτη συνάντηση με τον Ασαντ με θέμα κυρίως την καλύτερη πρόσβαση των εργαζόμενων σε υπηρεσίες αρωγής, διευκρίνισε ο ο Χισάμ Χάσαν.

"Ο Μάουρερ έφτασε την Δευτέρα στη Δαμασκό, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στη Συρία από την 1η Ιουλίου όταν διαδέχτηκε στην ηγεσία της ΔΕΕΣ τον Γιάκομπ Κέλενμπέργκερ", δήλωσε η Ραμπάμπ Ριφάι εκπρόσωπος του οργανισμού στη Δαμασκό.

Ο Μάουρερ θα συναντηθεί επίσης με τους σύρους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ και Μοχαμάντ αλ-Σάαρ, αλλά και με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για την Εθνική Συμφιλίωση.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη και βασικός της στόχος είναι "οι αυξανόμενeς ανθρωπιστικές ανάγκες (του συριακού λαού) και να η υπενθύμιση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο που συνδέεται με την προστασία των αμάχων", σύμφωνα με την Ριφάι.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ δεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ