Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε επιδρομή που πιστεύεται ότι έκαναν αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην περιοχή Νταϊγκαάν στην περιφέρεια Νταταχέλ στο Βόρειο Ουαζιριστάν, είπαν στελέχη των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν στην επίθεση», είπε ένας αξιωματούχος υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Η επίθεση ήταν η πρώτη μετά την 24η Αυγούστου, όταν τουλάχιστον 16 φερόμενοι ως μαχητές σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις στην περιοχή.

Εξάλλου επίσης χθες δύο ένοπλοι σκότωσαν επτά σιίτες μουσουλμάνους σε δύο χωριστές επιθέσεις χθες στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπου καταγράφονται συχνά επεισόδια διαδογματικής βίας, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας, η οποία διαθέτει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου.

Δεν υπήρξε ανάληψη επιθέσεων για τις επιθέσεις.

Παράλληλα χθες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν μαχητές προχώρησαν σε μια επίθεση με όλμο στην περιοχή Μπατζαούρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας επέρριψε την ευθύνη σε αντάρτες.

Σε μάχες στην Μπατζαούρ την εβδομάδα που πέρασε σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 31 φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ επιθέσεις Πακιστάν αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ