Εφτασε στην Τεχεράνη ο αιγύπτιος πρόεδρος για τη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμέυτων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Εφτασε στην Τεχεράνη ο αιγύπτιος πρόεδρος για τη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμέυτων

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έφτασε σήμερα στην Τεχεράνη, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη αιγύπτιου ηγέτη στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979. Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε απευθείας την άφιξη του Μόρσι στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της ιρανικής πρωτεύουσας.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή.

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Αιγύπτου ο Μόρσι δεν έχει αναφερθεί στο θέμα της αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών, όμως έχει επισημάνει πως θα επιδιώξει μια περισσότερο ισορροπημένη εξωτερική πολιτική.

Ο Μόρσι θα παραδώσει στο Ιράν την προεδρία του Κινήματος των Αδεσμεύτων, αλλά δεν θα έχει συναντήσεις με ιρανούς ηγέτες.

«Αυτή η σύντομη επίσκεψη είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη σύνοδο των Αδεσμεύτων», τόνισε ο Γιάσερ Αλι, εκπρόσωπος του Μόρσι, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ