Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από την Κόρινθο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από την Κόρινθο

Υπόθεση αρπαγής ανηλίκου εξιχνιάστηκε, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός, στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Η 40χρονη μητέρα του ανήλικου, κατήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, Αυστριακός υπήκοος, είχε πάρει χωρίς τη θέλησή της τον τετράχρονο γιο της, παραβιάζοντας παράλληλα δικαστική απόφαση των Ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με την οποία η ίδια είχε την επιμέλεια του παιδιού.

Από την έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι ο πατέρας-κλέφτης, χρησιμοποιούσε «πλατφόρμα» στο διαδίκτυο για να πραγματοποιεί κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων. Μετά από αξιολόγηση και ανάλυση των μηνυμάτων και όλων των στοιχείων, εντοπίστηκαν τα «ηλεκτρονικά» του ίχνη σε χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα τις Φιλιππίνες.

Μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol) ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές της Χώρας, οι οποίες σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν το δράστη με τον ανήλικο, στο αεροδρόμιο των Φιλιππίνων, λίγο πριν την αναχώρησή τους για τη Βραζιλία.

Ο 4χρονος παραδόθηκε στη μητέρα του, ενώ σε βάρος του πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, παραβίαση δικαστικής απόφασης και απειλές μέσω διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου. Παράλληλα έχει κινηθεί η σχετική διαδικασία για να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ