Ρωσία και Κίνα παρεμπόδισαν τη λήψη αποφάσεων στον ΟΗΕ για τη Συρία, κατήγγειλε ο Ολάντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία και Κίνα παρεμπόδισαν τη λήψη αποφάσεων στον ΟΗΕ για τη Συρία, κατήγγειλε ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, επέκρινε με σημερινές δηλώσεις του την Ρωσία και την Κίνα, επειδή με τη στάση που έχουν υιοθετήσει «αποδυναμώνουν» το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ στους χειρισμούς του για τη συριακή πολιτική κρίση.

«Δηλώνω προς τη Ρωσία και την Κίνα ότι στη συριακή κρίση η στάση που έχουν υιοθετήσει αποδυναμώνει την ικανότητα που έχουμε να εκπληρώσουμε την αποστολή που μας έχει εμπιστευτεί ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ», επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο γαλλικό Διπλωματικό Σώμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων κι αναφερόμενος στους «άξονες» της εξωτερικής πολιτικής της Γαλλίας. «Η Γαλλία θεμελιώνει την εξωτερική πολιτική της στην διεθνή νομιμότητα. Βεβαιώνω ότι συμμετέχουμε σε ειρηνευτικές αποστολές για την προστασία (άμαχων) πληθυσμών, μόνον εφόσον μάς παρέχει την εντολή το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ».

«Όμως, τα (μόνιμα) μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία) πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες του, ώστε αυτό να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις», υπογράμμισε με την ίδια ευκαιρία ο πρόεδρος Ολάντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Συρία ΡΩΣΙΑ αποφάσεις ΟΗΕ Ολάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ