Ιράν: Πιθανή μια επίσκεψη από το Κίνημα των Αδεσμεύτων στην βάση του Παρσίν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Πιθανή μια επίσκεψη από το Κίνημα των Αδεσμεύτων στην βάση του Παρσίν

Η κυβέρνηση του Ιράν ενδέχεται να επιτρέψει σε διπλωμάτες που θα συμμετέχουν στην σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων να επισκεφθούν μια στρατιωτική βάση στην οποία η Ισλαμική Δημοκρατία έχει κατηγορηθεί πως διεξήγαγε πυρηνικά πειράματα, φέρεται ότι είπε ένας Ιρανός αξιωματούχος σήμερα.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να επισκεφθούν διπλωμάτες του Κινήματος των Αδεσμεύτων την στρατιωτική βάση Παρσίν, ο Μοχαμάντ Μεχντί Αχουντζαντέχ, υφυπουργός Εξωτερικών, δήλωσε: «μια τέτοια επίσκεψη δεν είθισται (να πραγματοποιείται) σε τέτοιες συναντήσεις. . . πάντως εάν υπάρξει αίτημα, το Ιράν θα είναι έτοιμο να διοργανώσει μια τέτοια επίσκεψη», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ένωση Νέων Δημοσιογράφων, που πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ αξιώνει να πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις στο Ιράν. Η Ισλαμική Δημοκρατία λέει ότι είναι μια συμβατική στρατιωτική εγκατάσταση, όμως ως τώρα αρνείται να παραχωρήσει πρόσβαση σε αυτή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν Παρσίν Κίνημα Αδέσμευτων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ