Βραδιά γευσιγνωσίας και γαστρονομίας μανιάτικων παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, πραγματοποιήθηκε στην Αρεόπολη στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012.
Τα κεράσματα μάγεψαν τον ουρανίσκο των παρευρισκομένων, δείχνοντας ότι σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, υπάρχει και στον τομέα της γεύσης η ελληνική απάντηση.
Η αυθεντική ελληνική κουζίνα, η οποία ευτυχώς διασώζεται και εξελίσσεται, από τις παλαιότερες στις νεότερες γενιές, όπως συμβαίνει και στη Μάνη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει «πόλο γευστικής έλξης» στο τουριστικό μάρκετινγκ. Παραγωγοί από την Μάνη παρουσίασαν στον κόσμο τα προϊόντα τους.
Ιδιαίτερη μνεία όμως αξίζει στις γυναίκες της Αρεόπολης, αλλά και στους καταστηματάρχες της πόλης που μαγείρεψαν και προσέφεραν αφιλοκερδώς μανιάτικα εδέσματα, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η μανιάτικη γη είναι από τους πιο φιλόξενους και ζεστούς τόπους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)