Ιράν: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μουσαβί επέστρεψε στην κατ' οίκον κράτησή του μετά τη νοσηλεία του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μουσαβί επέστρεψε στην κατ' οίκον κράτησή του μετά τη νοσηλεία του

Η εξέχουσα προσωπικότητα της ιρανικής αντιπολίτευσης Μιρχοσεΐν Μουσαβί, που είχε νοσηλευθεί για εξετάσεις στην καρδιά, επέστρεψε σήμερα στην κατοικία του, όπου τελεί υπό κράτηση από τις αρχές για πάνω από ένα χρόνο, ανέφερε ιστότοπος της αντιπολίτευσης.

Ο Μουσαβί, όπως και ο επίσης μεταρρυθμιστής Μεχντί Καρουμπί είχαν διεκδικήσει στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2009 την εξουσία από τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, και στη συνέχεια αναδείχθηκαν σε κύριες μορφές του κινήματος διαμαρτυρίας, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για νοθεία προκειμένου να επαναφέρει στην προεδρία τον σκληροπυρηνικό ηγέτη.

Ο ιστότοπος Keleme δημοσίευσε πως ο Μουσαβί διακομίστηκε χθες σε νοσοκομείο της Τεχεράνης για να υποβληθεί σε καρδιολογικές εξετάσεις.

«Ο Μιρχοσεΐν Μουσαβί επέστρεψε στην κατοικία του σήμερα έπειτα από την αγγειογραφία που υπεβλήθη», τονίζει σήμερα ο ιστότοπος, προσθέτοντας πως η κατάσταση του ηγέτη της αντιπολίτευσης είναι σταθερή.

Ο Αρντεσίρ Αμίρ Αρτζομάντ, στενός συνεργάτης του Μουσαβί κατά την προεκλογική περίοδο και σημαίνουσα προσωπικότητα της εξόριστης αντιπολίτευσης, τόνισε χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ο Μουσαβί αδιαθέτησε το βράδυ της Τετάρτης, όμως δεν μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, παρά μόνον την επομένη, επειδή οι αρχές ασφαλείας «ήθελαν πρώτα να εγκαταστήσουν εκεί κάμερες».

Ο ιστότοπος Kaleme, αναφέροντας τον μεταρρυθμιστή Αλί Σακουριράντ, τονίζει σήμερα πως δεν επετράπη στον Μουσαβί να δεχθεί κανέναν επισκέπτη ενόσω βρισκόταν στο νοσοκομείο.

«Θα έπρεπε να τεθεί υπό την παρακολούθηση του γιατρού που εμπιστεύεται η οικογένειά του. Δεν είναι σωστό να μεταφερθεί κάποιος σε ένα μέρος που δεν εμπιστεύεται», προσθέτει ο ίδιος στον ιστότοπο.

Ο Μουσαβί, η σύζυγός του Ζαχρά Ραχναβάρντ και ο Καρουμπί κρατούνται κατ' οίκον από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, όταν αμφότεροι οι ηγέτες ζήτησαν από τους υποστηρικτές τους να κατέχουν στους δρόμους για συμπαράσταση στους εξεγερμένους της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης . Έκτοτε οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν έχουν εμφανισθεί δημοσίως.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ