Συρία: Η Ρωσία αρνείται ότι προμήθευσε χημικά όπλα στην κυβέρνηση της Δαμασκού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Η Ρωσία αρνείται ότι προμήθευσε χημικά όπλα στην κυβέρνηση της Δαμασκού

Η Ρωσία ουδέποτε πούλησε χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου σήμερα, παραδεχόμενος πάντως ότι η Δαμασκός διαθέτει πράγματι αποθέματα χημικών όπλων που η διεθνής κοινότητα πρέπει να διασφαλίσει πως δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ.

«Δεν θα έφθανα στο σημείο να πω ότι τα χημικά όπλα τα οποία διαθέτει η Συρία είναι ρωσικής προέλευσης. Η Ρωσία δεν προμήθευσε ποτέ με χημικά όπλα τη Συρία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Μάντιτς, υποδιευθυντής της εθνικής υπηρεσίας ελέγχου χημικών όπλων της Ρωσίας.

«Τα χημικά όπλα είναι όπλα μαζικής καταστροφής. Η χρήση τους προκαλεί τεράστιο κακό στους εμπόλεμους και στους άμαχους εξίσου και μη αναστρέψιμη ζημιά στο οικοσύστημα. Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να κάνει βήματα προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση χημικών όπλων τον 21ο αιώνα», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ