Νέα Ζηλανδία: Τον Απρίλιο θα αποχωρήσουν τα στρατεύματα της χώρας από το Αφγανιστάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νέα Ζηλανδία: Τον Απρίλιο θα αποχωρήσουν τα στρατεύματα της χώρας από το Αφγανιστάν

Τα στρατεύματα της Νέας Ζηλανδίας που σταθμεύουν στο Αφγανιστάν θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τον Απρίλιο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Τζον Κι, την Τρίτη.

Όπως είπε η ημερομηνία αποχώρησης καθορίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή από το ιαπωνικό σχέδιο αναβάθμισης του διαδρόμου στο αεροδρόμιο της επαρχίας Μπαμιγιάν, όπου σταθμεύει η στρατιωτική δύναμη της Νέας Ζηλανδίας. Το συγκεκριμένο έργο θα αρχίσει το Μάιο.

Το έργο θα καταστήσει το αεροδρόμιο ανενεργό για τουλάχιστον έξι μήνες, που σημαίνει ότι οι μονάδες που σταθμεύουν εκεί από το 2003, δεν μπορούν να αναχωρήσουν αεροπορικώς, μετά τον Απρίλιο.

«Αν δεν φύγουν τον Απρίλιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το οδικό δίκτυο για το στρατό μας », είπε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Όμως ήδη αυτό το μήνα πέντε Νεοζηλανδοί έχουν σκοτωθεί στην περιοχή και σύμφωνα με την κυβέρνηση θα ήταν μεγάλο ρίσκο μια απόσυρση από οδική αρτηρία, καθώς τα οχήματα θα ήταν ευάλωτα σε ενέδρες και βομβιστικές επιθέσεις.

Η Νέα Ζηλανδία έχει χάσει 10 στρατιώτες από τότε που τα πρώτα στρατεύματα της έφτασαν στο Αφγανιστάν το 2001.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ