Αφγανιστάν:Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με τους Ταλιμπάν ακύρωσε την επίσκεψη στο Πακιστάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν:Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με τους Ταλιμπάν ακύρωσε την επίσκεψη στο Πακιστάν

Ο επικεφαλής της αφγανικής ειρηνευτικής αντιπροσωπείας Σαλαχουντίν Ραμπανί ακύρωσε την επίσκεψή του στο Πακιστάν, όπου επρόκειτο να συζητήσει τα περί της διαδικασίας συμφιλίωσης με τους Ταλιμπάν, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή. Ο εκπρόσωπος της αφγανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ Ζαρντάστ Σαμς επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως ο Ραμπανί ακύρωσε την επίσκεψη, δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει τον λόγο.

Ο Ραμπανί διορίσθηκε επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Ειρήνευσης μετά τη δολοφονία του πρώην προέδρου του και πατέρα του ιδίου Μπουρχανουντίν Ραμπανί.

Στο Πακιστάν είχε προσκληθεί από τον πρωθυπουργό Ράτζα Περβέζ Άσραφ, ο οποίος είχε μεταβεί στην Καμπούλ τον Ιούλιο.

Ο Ραμπανί επρόκειτο να συναντηθεί με την πολιτική και στρατηγική ηγεσία του Πακιστάν στην προσπάθειά του να ζητήσει στήριξη για διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.

Επίσης, αναμενόταν να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος ο ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Άμπντουλ Γάνι Μπαραντάρ, ο οποίος θεωρούν οι Αφγανοί ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην διαπραγματευτική διαδικασία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μπαραντάρ, που είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2010, θεωρείται ότι είναι ο σημαντικότερος ηγέτης των Ταλιμπάν μετά τον μουλά Ομάρ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ