Δανία: Παραιτείται από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος DPP η Πία Κιέρσγκορντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δανία: Παραιτείται από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος DPP η Πία Κιέρσγκορντ

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Λαΐκού Κόμματος της Δανίας (DPP) Πία Κιέρσγκορντ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη ηγεσία του κόμματος στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, καθώς ήρθε πλέον ο καιρός να παραδώσει τα ηνία στους νεότερους.

Η Κιέρσγκορντ είναι πρόεδρος του DPP από την ημέρα της ίδρυσής του, πριν από 17 χρόνια. Από το 2001 μέχρι το 2011 το κόμμα προώθησε σκληρούς μεταναστευτικούς νόμους στη Δανία σε αντάλλαγμα για την κοινοβουλευτική στήριξη που πρόσφερε στην κυβέρνηση συνασπισμού των συντηρητικών και των φιλελεύθερων.

Το DPP εκφράζει επίσης σκεπτικισμό απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Μπέρλινγσκε Τίντεντε η Κιέρσγκορντ είπε ότι εξέτασε προσεκτικά το ζήτημα και το έχει συζητήσει με τα άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος για να διασφαλίσει μια ομαλή διαδοχή στην προεδρία.

«Παραμένω πολιτικό ον. Νομίζω ότι θα είμαι πάντα, μέχρι την ημέρα που δεν θα ζω πια. Και δεν έχω κουραστεί. Αλλά νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να αναλάβει την ευθύνη κάποιος άλλος», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα διατηρήσει την έδρα της στο κοινοβούλιο.

Ως διάδοχό της η ίδια προτείνει τον στενό συνεργάτη της, Κρίστιαν Τούλεσεν Νταλ, 43 ετών, ο οποίος είναι βουλευτής και συνιδρυτής του κόμματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ