Μείωση 13% των τροχαίων ατυχημάτων στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Μείωση 13% των τροχαίων ατυχημάτων στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011

Μείωση κατά 13% των τροχαίων ατυχημάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου τον Ιούλιο του 2012 σε σχέση με πέρσι, παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αναλυτικά, τον περασμένο μήνα, στους πέντε νομούς της περιφέρειας (Αργολίδα;ς, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) σημειώθηκαν 81 τροχαία ατυχήματα, έναντι 93 που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2011, στα οποία έχασαν τη ζωή τους δέκα συνάνθρωποί μας και συνολικά τραυματίστηκαν 102 άτομα.

Τα κυριότερα αίτια που προκάλεσαν τα τροχαία ατυχήματα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η απόσπαση προσοχής του οδηγού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούλιο του 2012 πραγματοποιήθηκαν 17.718 έλεγχοι για μέθη και διαπιστώθηκαν 291 παραβάσεις. Επίσης βεβαιώθηκαν 4.045 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων οι 2.502 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα και οι 302 μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ