Ιράν: Η Τεχεράνη θα διοργανώσει συμβουλευτική συνάντηση για την κρίση στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Η Τεχεράνη θα διοργανώσει συμβουλευτική συνάντηση για την κρίση στη Συρία

Το Ιράν θα οργανώσει την Πέμπτη μια «συμβουλευτική συνάντηση» με χώρες που έχουν μια «ρεαλιστική θέση» όσον αφορά την κρίση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna.

«Την Πέμπτη θα διοργανωθεί στην Τεχεράνη μια συμβουλευτική συνάντηση για τη Συρία παρουσία κάποιων χωρών που έχουν ρεαλιστικές θέσεις», δήλωσε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προσθέτοντας ότι δέκα χώρες έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σε αυτή τη συνάντηση.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εκτιμά ότι ο πλήρης τερματισμός της βίας και ο εθνικός διάλογος είναι η λύση για την κρίση στη Συρία και προς αυτό τον σκοπό το Ιράν διοργανώνει αυτή τη συνάντηση», πρόσθεσε.

Το Ιράν είναι σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ κατηγορεί συχνά τις δυτικές χώρες, αλλά και τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία ότι βοηθούν στρατιωτικά τους σύρους εξεγερμένους.

«Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο οι ΗΠΑ και άλλες χώρες υποστηρίζουν την αποστολή όπλων (στους σύρους αντάρτες), την ώρα που βλέπουμε την παρουσία της αλ Κάιντα και μια αύξηση των τρομοκρατικών και βίαιων επιθέσεων στη Συρία», διερωτήθηκε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ