Η μη πληρωμή εφημεριών και η έλλειψη υλικών και προσωπικού παραμένουν τα κύρια προβλήματα του νοσοκομείου των Χανίων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Η μη πληρωμή εφημεριών και η έλλειψη υλικών και προσωπικού παραμένουν τα κύρια προβλήματα του νοσοκομείου των Χανίων

Αύξηση κατά 40% σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζει η νοσηλευτική κίνηση στο νοσοκομείο Χανίων, όπως, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αντικείμενο της σύσκεψης, που έγινε παρουσία των βουλευτών Χρ. Μαρκογιαννάκη, Κ. Βιρβιδάκη (ΝΔ) και Γ. Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ), ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο με κυριότερα αυτά, της μη πληρωμής των εφημεριών γιατρών, της έλλειψης αναλώσιμων υλικών αλλά και της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Το νοσοκομείο Χανίων λειτουργεί οριακά και προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες λόγω της μεγάλης προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μιλτιάδης Καστανάκης, ενώ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ, Κατερίνα Μανιμανάκη, αναφέρθηκε στην αυξητική τάση που παρατηρείται στο ίδρυμα να προσέρχονται για παροχή υπηρεσιών ανασφάλιστοι πολίτες, τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, για την κάλυψη των βασικών αναγκών του νοσοκομείου απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 19 γιατρών. «Εμείς ως γιατροί κάνουμε ό,τι πρέπει: δεν μένουμε σε λογιστικές λογικές αλλά πρέπει άμεσα κάτι να γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μανιμανάκη. Γιατροί και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προτεινομένη συγχώνευση κλινικών αλλά και στη μείωση των δαπανών για την προμήθεια υλικών. Ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης επισήμανε ότι υπάρχει τρόπος να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα χωρίς να θιγεί η σωστή παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Οι παρόντες βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν στη Βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε ότι θα καταβληθούν οι εφημερίες. Ο ίδιος ωστόσο ζήτησε να υπάρχουν επιλεγμένα αιτήματα για προσλήψεις καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Ο κ. Βιρβιδάκης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα θέματα που τέθηκαν, ενώ ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης δήλωσε αντίθετος σε κάθε είδους περικοπές για τη δημόσια υγεία και θετικός σε κάθε δυνατότητα εξορθολογισμού των δαπανών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ