Πέντε αιώνων δάνειο οφείλει η Ισπανία, σύμφωνα με Πολωνό βουλευτή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πέντε αιώνων δάνειο οφείλει η Ισπανία, σύμφωνα με Πολωνό βουλευτή

Δάνειο ύψους 57,4 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει Πολωνός βουλευτής, πως οφείλει η Ισπανία στη χώρα του.

Το χρέος, σύμφωνα πάντα με τον 28χρονο βουλευτή, Μάρεκ Ποζνάνσκι, προέκυψε τον 16ο αιώνα. Τότε ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Ισπανίας, ζήτησε και πήρε, από την βασίλισσα της Πολωνίας, Μπόνα Σφόρτσα, βοήθεια ύψους 430.000 χρυσών δουκάτων προκειμένου να καλύψει τα έξοδα του πολέμου Ισπανίας – Γαλλίας.

Η Πολωνία προσπαθούσε μέχρι και το 18ο αιώνα να πάρει πίσω τα χρήματά της αλλά μόνο το 10% του ποσού τελικά αποπληρώθηκε. Σύμφωνα μάλιστα με τους ιστορικούς, η Μπόνα Σφόρτσα, που πέθανε εξόριστη στο Μπάρι της Ιταλίας, πιθανότατα δηλητηριάστηκε κατ' εντολή του Φίλιππου Β' για να μην ξοφλήσει το χρέος του.

Ο Μάρεκ Ποζνάνσκι, κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του να εξετάσει το θέμα, ενώ νομικοί που μίλησαν σε πολωνικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για το κατά πόσο είναι εφικτό να αποπληρωθεί το δάνειο αυτό, δεδομένου ότι έχουν περάσει πέντε αιώνες από τότε...

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ