Τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης

«Η πρωτοφανής οικονομική κρίση λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των προσπαθειών για σύναψη συμφωνιών, συντήρησης και εξοπλισμού με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων να είναι εκτός επιθυμητών επιπέδων», επισήμανε μεταξύ άλλων ο απελθών Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης αντιπττέραρχος Κωνσταντίνος Πριόνας στη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων της Διοίκησης στον νέο διοικητή αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση.

Επίσης μίλησε για «ένα δαιδαλώδες σύστημα καταγραφής απαιτήσεων, χωρίς δυνατότητα εξυπηρέτησης λόγω οικονομικών περιορισμών σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον προτεραιοτήτων», ενώ ανέφερε ότι «τα τελευταία 10 χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος στις παλινωδίες και στις επαμφοτερίζουσες θέσεις σχετικά με διαδικαστικά θέματα, με εφαρμοστικούς νόμους και διατάγματα που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Επιπρόσθετα, πρόσθεσε, μέχρι να αφυπνισθούμε υπήρχε μια νοοτροπία ευδαιμονίας και εφησυχασμού, στηριζόμενη πολλές φορές σε αποφάσεις του παντογνώστη ηγέτη και στις σοφές συμβουλές των στελεχών του κύκλου εμπιστοσύνης».

Τέλος επισήμανε την ανάγκη να κατανοηθεί πλήρως και από όλους ότι «η αεροπορική ενασχόληση είναι μια πολύπλοκη και ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία που απαιτεί να υπάρχει λεπτομερής σχεδιασμός, έγκαιρος προγραμματισμός και φυσικά πόροι, αν θέλουμε να διατηρούμε την Αεροπορία ισχυρή για τους φίλους και να είναι σεβαστή από τους αντιπάλους».

Ο νέος Διοικητής της ΔΑΥ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης αναφέρθηκε «στο τεράστιο έργο που συντελείται καθημερινά στα εργοστάσια, στα υπόστεγα, στα εργαστήρια, στα εργοτάξια, στα κέντρα εξυπηρέτησης και σε κάθε γωνιά των δραστηριοτήτων της Διοίκησης, με γνώμονα την επαύξηση της διαθεσιμότητας των μέσων και υλικών, τη διασφάλιση των ποιοτικών προτύπων και τη βελτίωση των προσφερομένων παροχών στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ως στόχους ανέφερε :

-τη βελτίωση του τεχνικό-εφοδιαστικού συστήματος και των διαδικασιών που το διέπουν, ταυτόχρονα με την πιστή τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας αποτελεί για μας μονόδρομο,

-την τυποποίηση και εκτέλεση των εργασιών απολύτως σύμφωνη με τα ποιοτικά πρότυπα, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις, έτσι όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονο οργανισμό και

- την επιτάχυνση όλων των ενεργειών, χωρίς να επιτρέπουμε με δικές μας ολιγωρίες την οιαδήποτε καθυστέρηση στον εφοδιαστικό και στο κύκλο συντήρησης, που θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία υποθέσεων που λιμνάζουν, απαξιώνοντας έτσι τα οπλικά μας συστήματα.

«Στόχος μας, κατέληξε, δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διατήρηση της υψηλής ετοιμότητας και την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής μας ικανότητας για την υποστήριξη των επιχειρησιακών σχεδίων των Ενόπλων Δυνάμεων και του κοινωνικού έργου της πολιτείας, καθώς και τη βελτίωση των πάσης φύσεως δεικτών διαθεσιμότητας σε υλικά και μέσα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ