Υεμένη: Υπό των έλεγχο των αρχών το υπουργείο Εσωτερικών μετά από 15 νεκρούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Υπό των έλεγχο των αρχών το υπουργείο Εσωτερικών μετά από 15 νεκρούς

Μετά το θάνατο 15 ανθρώπων - στις συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων ανδρών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας - θέτουν υπό των έλεγχό οι αρχές της Υεμένης το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατοπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικών Άμπντελ Κάντερ Καχτάν, προκειμένου να προστατευτεί το υπουργείο, παρενέβη η κεντρική υπηρεσία ασφαλείας και εκδίωξε τους ενόπλους, όπως ανέφερε ο διοικητής της υπηρεσίας αυτής, στρατηγός Φαντλ Κάουσι.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει τη νύχτα της Τρίτης ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν το υπουργείο.

Σύμφωνα με επίσημη πηγή, οι δράστες ανήκουν στην επικουρική αστυνομία και δεν κινητοποιήθηκαν με αίτημα την ένταξή τους στα σώματα ασφαλείας, όπως υποστήριζαν άλλες πηγές. Ζητούσαν όμως να τους καταβληθούν μισθοί και επιδόματα που το υπουργείο θεωρεί ότι δεν τους τα χρωστά, υποστηρίζοντας ότι υποκινούνται από ορισμένα στελέχη πιστά στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Οι αιματηρές, πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων που φορούσαν στολές της αστυνομίας ξέσπασαν το πρωί της Τρίτης στο προάστιο Αλ Χασάντα, στα βόρεια της Σαναά, όπου βρίσκεται το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ