Η πρόεδρος Βίντμερ-Σλουμπφ καλεί τους συμπατριώτες της να ανασυγκροτηθούν απέναντι στην κρίση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η πρόεδρος Βίντμερ-Σλουμπφ καλεί τους συμπατριώτες της να ανασυγκροτηθούν απέναντι στην κρίση

Ελβετικής Συνομοσπονδίας Η πρόεδρος της Εβελίν Βίντμερ-Σλουμπφ κάλεσε σήμερα τους συμπατριώτες της να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην κρίση, σε ομιλία της που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση με την ευκαιρία της εθνικής εορτής που τιμάται την 1η Αυγούστου. Για να αντιμετωπίσουμε τις εξωτερικές πιέσεις «είναι σημαντικό να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, να διατηρήσουμε το βλέμμα στραμμένο στο στόχο, και να προχωράμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση», δήλωσε, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

«Τίποτε πλέον δεν είναι σταθερό. Ο κόσμος, αυτός της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα κυρίως, έγινε απρόβλεπτος», πρόσθεσε η πρόεδρος.

«Αν τυχόν τα φράγματα υποχωρήσουν στην Ευρώπη, και η Ελβετία θα βυθιστεί. Έχουμε συναίσθηση της κατάστασης και αυτό μας αναγκάζει να δώσουμε μάχη», πρόσθεσε.

Εκτός από τη φρόνηση, την αξιοπιστία και την κλίση προς την καινοτομία, η ακρίβεια και η ποιότητα είναι χαρακτηριστικά ελβετικές αρχές, που επιτρέπουν στην οικονομία να αναπτυχθεί με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη και το περιβάλλον, τόνισε η πρόεδρος.

«Πρέπει να οικοδομούμε πάνω σε γερά θεμέλια ώστε το σπίτι να αντέξει. Σε τι χρειάζονται τα καινούργια κεραμίδια αν τα δοκάρια είναι σαθρά;» πρόσθεσε ζητώντας από τους συμπατριώτες της να εξετάσουν το θέμα της δημογραφικής αύξησης στη χώρα που θα ξεπεράσει σύντομα τα οκτώ εκατομμύρια κατοίκους.

«Αυτή η δημογραφική αύξηση θα θέσει αναμφίβολα την Ελβετία απέναντι σε προκλήσεις στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας υγείας, των μεταφορών και της απασχόλησης», επισήμανε η Βίντμερ Σλουμπφ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ